Christian Dior


Astăzi vreau să vă vorbesc despre Dior, mai exact despre ojele Dior, ce m-au impresionat. Dacă până acum 2 săptămâni, doar visam la una, acum deţin 3 şi trebuie neaparat să vi le arăt şi vouă.

SAMSUNG CSC

 

Însă pentru început, să aflăm câteva lucruri despre compania Christian Dior.

Christian Dior, este firma mai mult cunoscută ca Dior, şi este o companie franceză condusă de către omul de afaceri Bernard Arnault ( cunoscut şi pentru conducerea firmei Louis Vuitton). Firma a fost fondată în anul 1946 de către însuşi Christian Dior, în luna decembrie, pe strada Montaigne, numărul 30. Aceasta produce accesorii de modă, încălţăminte, produse din piele, bijuterii, parfumuri, produse de machiaj, produse pentru îngrijirea pielii şi bineînţeles, articole vestimentare.

În principal, compania produce produse pentru femei, însă s-au format şi departamente pentru bărbaţi: Dior Homme, şi chiar şi un departament pentru îmbrăcăminte pentru copii: Baby Dior.

Prima prezentare de modă a colecţtiei Dior a fost finanţată de către Marcel Boussac, cunoscut sub numele de ,, regele bumbacului’’.  Dior a revoluţionat moda prin colecţiile sale extravagante pret-a-porter şi haute couture.

Reacţia renumitei reviste de moda Vogue, asupra colecţiei Dior a fost un moment istoric: ,, Există momente când moda se schimbă fundamental. Acesta este unul dintre ele’’.

Christian Dior nu a aşteptat mult pentru a intra şi în lumea cosmeticelor, astfel că în luna decembrie al aceluiaşi an cu prima prezentare, a lansat parfumul ,, Miss Dior’’, ce a înregistrat un super succes şi este cunoscut, apreciat chiar şi în momentul de faţă.

Din păcate, fondatorul companiei a murit în 1957, la vârsta de 52 ani, în urma unui atac de acord, lăsând compania pe mâna singurului său asisten, Yves Saint Laurent, ce avea numai 21 de ani ( vă recomand filmul Yves Saint Laurent pentru mai multe detalii ale vieţii acestuia). Numele Christian Dior însă a rămas un simbol pentru modă şi lux, pentru eternitate.

Până în 2012, directorul artistic al casei de modă Dior a fost John Galliano, ce s-a remarcat prin mix de romantism, feminitate şi modernism, însă fără a renunţa la stilul lui Christian Dior. În prezent, casa de modă îl are ca şi director creativ pe Raf Simons, acesta axându-se tot pe haute couture.

În 1999, s-a lansat celebrul parfum ,, J’adore’’, preferatul multor femei chiar şi în anul 2014.

Cosmeticele Christian Dior au ca scop evidenţierea frumuseţei, printr-un mixaj seducător. Dior a combinat perfect design-ul şi calitatea produselor, astfel făcându-şi un nume important şi în afara podiumului.

Astăzi nu vorbim despre cosmetice în general, ci despre oje.

SAMSUNG CSC

Marea mea pasiune s-a dezvoltat acum 2 ani. Deşi dintotdeauna am avut unghii lungi şi date cu ojă, nu puneam accent pe firme, pe calitate, pe modele de manichiură. Ba mai mult, nici nu aveam o formă definită şi nici nu aveam grijă să am pielea mâinilor îngrijită. Dar deodată mi s-a pus pata: vreau unghii frumoase, vreau oje frumoase şi mai ales: multe, multe, multe oje!

Urmărind foarte multe bloguri de manichiură, am vrut şi eu să fiu admirată pentru unghiile mele. Talentul la pictură nu am reuşit să îl fur de la nimeni, dar am reuşit să descopăr trucuri, secrete ale manichiurii şi modele simple pentru a impresiona lumea din jur.

Când am unghiile frumoase, mă simt mai frumoasă şi mai încrezătoare. Însă cel mai bine, ca femeie, mă simt când am pe unghii o ojă cu adevărat specială, un brand de lux!

Până acum 2 săptămâni, visam, îmi puneam dorinţe, sa am şi eu o ojă, cât de mică, de la Christian Dior. Dorinţa mea a devenit realitate! Poate aţi crede că cineva s-a gândit la mine şi mi-a făcut cadou ceea ce ştia că îmi doresc cel mai mult pe lumea asta ( mint puţin, mai vreau o Chanel şi lumea mea va fi completă), dar nu a fost aşa. Mi le-am cumpărat singurică într-un moment în care pur şi simplu mi-am zis: trebuie să am oje Dior! Astfel că, am intrat pe aoro.ro, am dat un search: ojă Dior, am pus în coş ce nuanţa mi-a plăcut, iar peste 3 zile a venit curierul.

Pe site găsiţi nuanţele: 970 Nuit , 338 Mirage, 494 Junon, 661 Bonheur, 803 Metal Montaigne, 575 Wonderland , 108 Ivory , 306 Gris Trianon, 537 Riviera, 545 Psychedelic Orange, 659 Lucky, 657 Trafalgar , 155 Tra-la-la, 403 Palais Royal, 758 Victoire, 769 Front Row, 853 Massaï, 918 Hypnotic, 753 Mayan Red, 268 Ruban , 413 Grège, 754 Pandore, 219 Safari Beige, 257 Incognito, 349 Pink/Rose , 386 Pink Aristocrat, 579 Plaza, 607 Blue Denim, 671 Graphic Berry, 704 Nirvana, 707 Gris Montaigne, 715 Dune , 853 Masai Red , 887 Purple Mix, 999 Rouge şi 551 Aventure.  Fiecare ojă are 10ml şi preţul uneia este de la 72 de lei până la 92 lei. Preţul diferă în funcţie de colecţie, nuanţă şi după cum observaţi, aveţi de unde alege!

Eu deţin nuanţele Metal Montaigne, Ivoire şi Gris Montaigne.

Voi începe prin a vă prezenta nuanţa Metal Montaigne.

SAMSUNG CSC

Culoarea este un gri metalizat, închis, spre negru. Este o nuanţă ce lipsea din colecţia mea, tocmai de aceea am ales încă una asemănătoare, pe care o voi arata în rândurile următoare. Sticluţa ojei inspiră eleganţă şi lux, iar pensula este perfectă!

000_0004 modified

M-a impresionat faptul că dintre-un singur strat a fost perfect opacă, iar o uscare mai rapidă a ojei pe unghii nu am mai întâlnit la nici un alt brand. Efectiv, s-a uscat instantaneu!

Următoare nuanţa pe care v-o prezint este Ivoire, o culoare foarte deschisă ce a necesitat 2 straturi, dar care s-a uscat la fel de repede ca prima.

SAMSUNG CSC

000_0004 modified

A treia nuanţa, este un gri şobolan, foarte pigmentat. Nuanţa se numeşte  Gris Montaigne. Ca şi prima, aceasta a necesitat un singur strat de ojă pentru a fi opacă şi s-a uscat instantaneu.

SAMSUNG CSC

000_0006 modified

Deşi unii ar considera preţul ojelor Dior piperat, vă asigur că îşi merită fiecare leu. Regret că am aşteptat atât de mult timp pentru a le încerca, deoarece sunt ojele perfecte! Aplicarea şi uscarea incredibilă sunt un punct forte, iar culorile diverse sunt pe placul oricărei femei. Din când în când, trebuie să ne alintăm cu câte un produs de lux şi vă asigur că nu veţi fi dezamăgite de veţi dori să vă răsfăţaţi cu o oja Dior!

Ce nuanţă dintre aceste 3 v-a plăcut cel mai mult?

Advertisement

11 thoughts on “Christian Dior

  1. Lasa, lasa. Cand o sa fiu mare, n-o sa bat covoare, pentru ca le doare si pentru ca nu le pot bate decat cu Dior pe unghii. Off :(. Glumesc. Nu-s ce-i cu mine. Nu-mi place sa bat covoare, insa cred ca daca as avea oja Dior pe unghiute, as face-o. De entuziasm. Aberez tare?:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s